Te Salut,
In acest articol voi fii scurt, însă concis. Mai exact voi încerca sa iți explic pe înțelesul tau, simptomele unui copil cu autism.
Primele semnale de alarma pe care trebuie sa le ei in considerare sunt următoarele:
- Daca are un deficit de interacțiune sociala sau comunicare;
- Comportamente repetitive, jocuri, acțiunii;
- Contact vizual redus.
Astfel, daca vezi acest simptome la copilul tau, este un semna ca poate avea autism sau doar câteva elemente, care trebuie sa fie corectate prin terapie.
Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa mergi la medicul de familie sa ei trimitere către psihiatru. Iar psihiatrul iți va da trimitere către o evaluare psihologica ( Carolina si Ados).
Aceste teste vor măsura toate abilitățile pe care ar trebui sa le aibă copilul tau si nu le are.
Pasul următor este sa găsești un terapeut si coordonator, care va lucra pas cu pas toate abilitățile care sunt cu minus in acest teste, in acest fel va recupera si întârzierea in dezvoltarea.
Daca este un copil non-verbal, care nu vorbește, atunci se va insista prima data pe vocale iar ulterior sa lege către 2 vocale, 3 vocale plus consoane, după care cuvinte simple. Se va lucra foarte mult pe miogimnastică, cu z-vibe, expir-inspir .etc
In mod normal un copil cu TSA (autism), are nevoie intre 3 si 5 sedinte de terapie pe saptamana pentru a reusit sa recupereze si sa invete cat mai multe, adica sa mastereze cum le spunem noi in terapie cat mai multe programe pe care coordonatorul le va recomanda.
Astfel după o terapie riguroasa, rezultatele vor începe sa apară, insa va trebui sa ai foarte mare rabdare.
Este important sa fii atent la tine in aceasta perioada sa te focusezi pe emotiile tale pe ceea ce simti, astfel incat sa nu ii transmiti si copilui tensiunea si anxietatea din interiorul tau si astfel sa fie si mai agitat.
Acest lucru se intampla nu doar ca exista o legatura puternica intre mama si copil, insa orice copil sime de obicei emotiile si energia care se afla intr-o incapere, si va reactiona conform acesteia.
Deci va trebui sa fii si atent la tine si la cum reactionezi astfel sa influentezi in bine copilul tau.
Cam atat pentru acest articol,
Mult succes!