cum sa te indragosesti de cineva

Cum sa te indragostesti de un necunoscut in 45 de minute

Cercetatorii incearca de zeci de ani sa descifreze dragostea si modul in care oamenii sunt atrasi unul de celalalt. In ultimul timp sau facut multe pentru a intelege acest fenomen.

Unul dintre cele mai curioase studii in acest sens este cel realizat de psihologul Dr. Arthur Aron, profesor la Universitatea Stony Brook (New York) care a studiat timp de 40 de ani dragostea, prietenia si intimitatea. Acest autor crede ca este posibil sa se indragosteasca de alte persoane in doar 45 de minute. In acest articol o sa iti explic ce a descoperit el si ce poti face tu pentru a folosi aceste informatii intr-un mod cat mai productiv.

Ideile lui  Arthur Aron

Pentru majoritatea dintre noi, dragostea este ceva care se intampla prin magie, atunci cand vezi o persoana si simti fluturasi in stomac, sau cand cunosti pe cineva in profunzime si simti ca te conectezi perfect cu celalta persona pur si simplu, ca si cum ar fi sufletul tau pereche pe care tocmai l-ai descoperit.

Dar poate ca este necesar sa iti doresti  si sa iti faci partea ta in aceasta directie, motiv pentru care jurnalistul New York Times, Mandy Len Catron, a scris despre studiul lui Arthur Aron, care a avut loc in anul 1993.

In articolul sau intitulat „Pentru a indragosti de cineva, trebuie sa faci asta” (To fall in love with anyone, do this), el a vorbit despre modul in care psihologul american a elaboratun chestionar cu 36 de intrebari, spunand ca este posibil sa se creeze o astfel de intimitate intre doua persoane si ca acestea s-ar putea indragosti in doar 45 de minute. Mandy spune ca a aplicat aceste intrebari si ca in ciuda varstei de peste 20 de ani, a lucrat cu un baiat pe care l-a intalnit intr-un bar.

Studiul si caracterisiticile acestuia

Articolul reporterului ziarului New York Times, povesteste cum Arthur Aron si-a desfasurat cercetarea, care avea un grup de subiecti care urmau sa stea in perechi unul in fata celuilalt.

Subiectii au fost instruiti sa puna intrebari elaborate anterior de catre achetator, iar dupa aceea subiectii trebuia sa se priveasca intre ei timp de 4 minute. Aparent, au existat mai multe cupluri care au simtit ceva special si de fapt, trei au ajuns sa se casatoreasca in urma acestui experiment, ceea ce lasa de inteles ca este foarte important sa privim in ochii partenerul de conversatie pe care il admiram si dorim sa intram intr-o relatie cu el.

Jurnalistul a pus-o in practica

Catron a decis sa teste aceste intrebari pentru a vedea daca au fost eficiente sau nu. Cand a intalnit un tip interesat intr-un bar si i-a pus cele 36 de intrebari formulate una dupa alta ca si cum ar fi fost intr-un interviu de angajare. In mod logic el a cerut baietului sa il primeasca in ochii timp de 4 minute dupa ce i-a adresat intrebarile, pentru a finaliza propria cercetare.

Dupa finalizarea cercetari rezulta ca gradul de intimitate a crescut de asa natura incat s-a indragostit de baiatul din bar. Se pare ca si baiatul simtea la fel.

Intrebarile pentru a te indragosti de cineva

cum te indragosesti de cineva

Sunt foarte multi sceptici care nu cred in aceste intrebari, insa atat cercetatorul cat si jurnalistul pretind ca exista un grad mai mare de intimitate cand ajungi sa cunosti celalta persoana in profunzimea ei. Aceste intrebari se impart in trei sectiuni, care te va ajuta sa te apropi treptat si sa o mai mare incredere in a raspunde.

De exemplu prima intrebare este „Ce persoana ai invita la cina daca ai putea alege pe orcine?” In timp ce ultima este formata dupa cum urmeaza „Spune-mi o problema personala partenerului tau si cerei sa iti dea o parere despre cum ar fi actionat el”. Intreba-l cum crede ca te simti in legatura cu problema pe care i-ai spus-o.

Pentru Arthur Aron, „unul dintre cei mai importanti factori pe aceste intrebari este dezvaluirea de sine. Descoperirea lucrurilor despre sine trebuie sa se intample treptat si necesita incredere. Potrivit cercetatorului daca avansezi prea repede, celalta persoana se va simti timida si suspecta. Insa daca pornesti conversatia cu intrebari care nu sunt personale iar apoi treptat ajungi sa pui si intrebari mai personale, atunci amandoi o sa va simtit confortabili.

Mai jos iti atasez lista cu cele 36 de intrebari

 1. Ce persoana ai invita la cina daca ai putea alege pe oricine?
 2. Ti-ar place sa fi faimos? Cum?
 3. Inainte sa suni pe cineva te gandesti inainte ce ii vei spune la telefon? De ce?
 4. Cum ar fi pentru tine ziua perfecta?
 5. Cand a fost ultima data cand ai cantat singur/a? Dar pentru o persoana?
 6. Daca ai trai 90 de ani si avea corpul si mintea unei persoane de 30 de ani pentru urmatori 60 de ani din viata ta. Ai vrea?
 7. Cum crezi ca vei muri?
 8. Pentru ce te simti cel mai multumit?
 9. Daca ai putea sa schimbi ceva din educatia ta, ce ai schimba?
 10. Numara trei lucruri pe crezi ca le ai in comun cu interlocutorul tau
 11. Povesteste in patru minute interlocutorului povestea vietii tale cat mai concisa
 12. Daca ai putea sa trezesti maine cu o noua calitate/habilitate, care ai vrea sa fie?
 13. Ce ai intreba o minge de cristal daca ti-ar putea spune adevarul despre tine, despre viata sau viitorul tau?
 14. Ce vrei sa faci de mult timp si inca nu ai reusit sa faci?
 15. Care este realizarea ta cea mai mare de pana acuma?
 16. Ce valorezi cel mai mult la un prieten?
 17. Care este amintirea ta cea mai importanta de pana acuma?
 18. Care este durerea ta cea mai mare?
 19. Daca ai stii cand o sa mori, ai schimba forma ta de a trai? De ce?
 20. Ce este pentru tine prietenia?
 21. Ce rol joaca dragostea in viata ta?
 22. Decide ce caracteristici le consideri pozitive la interlocutor. Fiecare trebuie sa enumere cate cinci caracteristici.
 23. Familia ta este iubitoare? Consideri ca ai avut o copilarie mai buna decat la altii?
 24. Cum te simti in relatie ta cu mama ta?
 25. Spune trei lucruri pozitive despre noi. De exemplu „noi suntem in aceasta camera si ne simtim…”
 26. Completeaza fraza: „Asi vrea sa am pe cineva si sa impart….”
 27. Daca ai fi un prieten intim al interlocutorului tau, impartaseste cu el un lucru important pe care ar trebui sa il stie despre tine
 28. Spune-i intelocutorului  ceva ce iti place de ea/el. Fii foarte sincer si spune-i ceva ce n-ai spune pe cineva pe care tocmai l-ai intalnit.
 29. Poveste-i interlocutorului un moment penibil din viata ta.
 30. Care a fost ultima data cand ai plans in fata cuiva? Dar singura?
 31. Spune-i intelocutorului ceva care iti place la el
 32. Consideri ca exista ceva prea serios pentru a face o gluma despre aceasta?
 33. Daca ai sti ca vei muri diseara, ce ai regreta ca nu ai povestit nimiciodata la nimeni?
 34. Casa ta este in foc si toate bunurille tale sunt in interior. Dupa ce ai reusit sa salvezi toata familia din casa, mai ai timp sa recuperezi un singur obiect. Ce obiect ai alege si de ce?
 35. Ce valorezi cel mai mult la partenerul tau?

 

 

Importanta mentinerii contactului vizual

Daca chiar iti doresti ca aceste intrebari sa isi faca efectul conform studiului de mai sus, trebuie sa menti un contact vizual cu partenerul de discutie aproximativ 4 minute. Acelasi lucru ne spune si Instututul Mensalus de Barcelona, una dintre cele mai bune clinici de psihologie din Spania, aceste minute de contact vizual iti ofera un amplificator de la interactiune. Mai mult decat atat, te ajuta sa aprofundezi concepte care merg mai departe decat simplele cuvinte.

In concluzie, daca foloseste aceste intrebari plus contactul vizual te va ajuta sa ajungi la un grad ridicat de intimitate care te va ajuta sa te indragostesti aproape instant de partener si el de tine.

Ps: astept intrebarile tale daca ai testat aceasta tehnica.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.