cum sa iti alegi partenerul potrivit

7 criterii dupa care sa iti alegi partenerul

Daca afli in cautarea unui partener pe termen lung este mai bine sa investesti intr-o persoana placuta langa care te simti atras, decat sa cauti o persoana care este plina de bani sau foarte sexy.

Foarte multe persoane din ziua de astazi se confrunta cu aceasta dilema, si nu stiu exact ce criteri sa aleaga pentru a gasi persoana potrivita. Insa studile recente ale lui Neil Rish de la Universitatea din California, a studiat in profunzime ADN-ul pentru a gasi criterile cele mai importante in alegerea partenerului potrivit, si ca preferam persoanele care impartasesc caracteristicile stramosilor nostri.

7 criterii dupa care sa iti alegi partenerul

Cele 7 criterii dupa care sa iti alegi partenerul

  1. Valorile – alege un partener care sa aibe aceleasi valori similare cu ale tale, astfel increderea creste iar relatia se va dezvolta intr-un mod armonios. Insa daca iti dai seama ca partenerul tau nu are valori asemanatoare cu ale tale, iti va fi destul de greu sa ai incredere in el, fiind un stalp important intr-o relatie de cuplu.
  2. Caracterul – nu trebuie sa alegi o persoana care sa fie identica cu tine, pentru ca suntem fiinte unice si nu exista doua persoana la fel, in schimb trebuie sa cauti o persoana care sa fie compatibil cu caracterul tau, pentru a evita neintelegerile care pot sa apara.
  3. Temperamentul – se refera la o persoana care se poate armoniza cu emotiile pe care le traieste si felul in care reuseste sa le controleze. Nu exista o lista cu compatibilitati intre temperamente, insa trebuie sa fii atent ca persoana de langa tine sa nu te deranjeze daca de exemplu este foarte directa in anumite situatii iar tu nu esti obisnuit sa primesti replici acide in anumite momente cand gresesti de exemplu. Insa daca poti sa tolorezi acest comportament, inseamna ca temperamentul nu poate fi un obstacol pentru tine. Si de asemenea trebuie sa te gandesti daca temperamentul si comportamentul tau dernajeaza cu ceva partenerul de langa tine, daca simti asta inseamna ca trebuie sa ei anumite masuri.
  4. Dispozitia – potrivit cu studiul Universitatii din Texas, cuplurile casatorite trec printr-un stres mai mare iar din aceasta cauza pot avea probleme cu tensiunea arteriala, bataile inimi neregulate sau sistemul imunitar slabit. Este important sa alegi un partener care este dispus sa te asculte si sa lucrati impreuna ca o echipa care sa duca la dezvoltarea relatiei.
  5. Comunicarea – cercetarile de la Universitatea de Missouri indica faptul ca alexitimia este o tulburare neurologica care impiedica partenerul sa isi exprime proprile emotii de forma vorbala, motiv pentru care este una dintre principalele cauze ale despartiti. Intradevar comunicarea este extrem de importanta intr-o relatie de cuplu, pentru ca te ajuta sa clarifici tot ce se intampla cu tine cu ea cu relatia sa iti exprimi sentimentele, sa iti exprimi nevoie si asa mai departe. Altfel daca nu exista comunicare sau este foarte redusa, intr-un timp destul de scurt vei ajunge sa te indepartezi de partenerul tau sa nu mai simti aproape si intr-un final sa te desparti pentru ca nu mai gasesti nimic care sa te tina legat de el.
  6. Toleranta –  gasirea unui partener implica in primul rand ceea ce ne permite sa crestem alaturi de ea cu armonie si fericire, cineva care face viata noastra mai implinita mai fericita si nu mai trista sau saraca. Prin urmare toleranta este esentiala, pentru ca ne ajuta sa acceptam defectele, greselile, si putem sa purtam un dialog in orice moment fara sa te gandesti la faptul ca isi va pierde increderea in tine sau ca nu te va asculta. Toleranta trebuie sa fie reciproca, si care te va ajuta sa construiesti o viata impreuna ferita de orice  furtuna poate interveni.
  7. Aspectul exterior – este un aspect important mai ales ca si baietii si fetele prima data se uita la exterior la cum arata, la cat de inalt este, cum este imbracat si ingrijit. Insa nu trebuie sa uiti faptul ca interiorul conteaza peste 80% dintr-o relatie si nu atat de mult exteriorul si cum se prezinta.

Pe langa aceste 7 criterii pot fi multe altele care sa conteze cand iti alegi partenerul potrivit. Insa mai mult decat atat trebuie ca tu sa fii un partener potrivit, sa fii pozitiv, sa te dezvolti constant, sa mergi la sala, sa fii fericit si sa arati asta prin glumele tale si ponatele pe care le faci..etc Iar toate aceste lucruri vor emana o energie pozitiva care te va descrie drept o persoana serioasa care isi doreste o relatie de lunga durata cu o finalitate.

7 criterii pentru a-ti alege un partener

Un alt aspect important este sa nu incerci niciodata sa schimbi partenerul de langa tine, pentru ca oricum nu vei reusi, nu vei face decat sa iti consumi energie negativa si sa te lupti cu morile de vant. Tot ce trebuie sa faci este sa il accepti asa cum este si bune si cu rele, fara sa incerci sa modifici caracterul lui.

Iar in concluzia acestui articol, sper ca am reusit sa te fac sa intelegi ca alegerea unui partener nu este tocmai usoara, insa daca tii minte ca nu poti sa schimbi partenerul si ca nu conteaza cat de bogat sau sexy este, important este sa imparti cu el aceleasi valori ca si tine, sa gasesti in el pasiuni comune, intelegere.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.