sindromul inimi frante

Ce este „sindromul inimii frânte”: cauze, simtome si tratament

Relatiile amoroase pot ajunge sa fie asemenea unui montagne rus. Momentele de euforie pot fi urmate la scrut timp de episoade marcate cu crize de cuplu.

Aceasta este motivul pentru care apare „sindromul inimii frante”. Desigur ca nu este o boala, este mai degraba un set de simptome care merg mana in mana cu o durere emotionala puternica care este experimentat de majoritatea persoanelor intr-un moment sau altul din viata lor.

Insa totusi ce inseamna”sindromul inimii frante”, pentru ca am aflat mai sus ca nu este o boala si nu trebuie sa incerci sa atenuezi efectele acestuia.

Ce este sindromul „inimi frante” ?

cum treci peste o despartire

Sindromul „inimi frante” este o serie de starii si procese psihologice prin care se exprima starea de rau generate printr-o deziluzie in dragoste, o despartire de persoana iubita.

Ar putea sa apara in cazul in care partenerul nu este potrivit pentru tine sau poate ca ti-a inselat asteptarile in anumite momente din relatia iar atunci ti-ai dat seama ca nu este tocmai potrivit pentru tine.

In definitiv, sindromul inimi frante este compus din elemente emotionale si fiziologice (cum ar fi: tristetea si stresul), cognitiv (cum ar fi gandurile recurent) si comportamente (cum ar fi dorinta de a te reconecta fizic cu celalta persoana sau unele ticuri nervoase cauzate de anxietate).

Cum ai putea atenua efectele unei despartiri?

Intodeauna cand vrem sa intervenim asupra unei probleme psihologice sunt aspecte specifice pe care ar trebui sa le studiem, pentru a ne fi mai usor sa diagnosticam problema iar ulterior sa actionam asupra ei folosind diverse tehnici si instrumente pentru a diminua efectele toxice asupra organismului.

In cazul in care simti un disconfort care este intens si persistent, cel mai bine ar fi sa te indrepti catre un terapeut care te va ajuta sa treci peste intr-un ritm accelerat, insa in anumite cazuri este posibil sa te centrezi in anumite reguli de baza pentru ca durerea emotionala  sa scada intr-o maniera eficienta folosind diverse strategi pe care le poti implementa chiar tu singur.

In cele ce urmeaza iti voi prezenta o serie de situatii in care sindromul inimi rupte poate aparea:

1) Ruptura unilaterala

sindromul inimi frante

In cazul in care perechea noastra a terminat relatia, sunt doua lucruri care iti produc durere: faptul ca nu se mai bucura de compania ta in mod obisnuit si in acelasi timp, observi ca este foarte indecisa despre ce sa faca.

In ceea ce priveste aceasta ultima idee, cel mai bun lucru pe termen lung este sa se presupuna ca relatia s-a terminat si ca nu depinde de noi daca va exista pe viitor legatura la fel de strans ca inainte. Aceasta situatia te-ar putea ajuta sa faci ca partenerul pe care il iubesti atat de mult sa se intoarca si totul sa revina la fel ca si inainte.

Prin urmare, in acest scenariu eforturile tale ar trebui sa se concentreze pe tine, sa te simti bine cu tine, chiar daca te vei impaca sau nu cu el/ea. Este o situatie delicata iar interiorul este destul de ranit, insa te poti calma si concentra mai mult la tine la ceea ce simti si ce ai putea sa faci pentru a ameliora cati poti de mult aceasta situatie, altfel probabil ca vei lua decizii pe care e posibil sa le regreti mai tarziu, pentru ca ratiunea nu functioneaza la capacitate maxima.

In acest caz este important sa te concentrezi in a evita credintele irationale fara un fundament solid sau sa iti imaginezi tu diverse scenari pe care tu le crezi posibile.

Trebuie sa examinezi ce s-a intamplat si modul in care asteptarile tale au inceput sa te faca sa traiesti intr-o lume imaginara care nu are de a face cu realitate si ce s-a intamplat de fapt in relatia ta, iar acuma sa te hranesti din acele ganduri toxice pentru ca ai ramas singur.

In concluzia acestui articol, ar trebui sa te gandesti mai mult la tine, sa fii prezent in viata ta sa te gandesti la faptul ca viata este frumoasa si merge mai departe si ca a fost o lectie pe care tu oricum trebuia sa o inveti, pentru a deveni o persoana mai inteleapta, mai pregatita pentru urmatoare persoana care va intra in viata ta.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.