creativitate in relatia de cuplu

Creativitatea in relatia de cuplu – Partea I

Atunci cand vezi un cuplu fericit iti doresti din tot sufletul ca si relatia ta sa fie asa! Mass media, revistele, intreaga publicitate e plina de cupluri care pozeaza fericite.

De cand eram mic imi doream sa fiu intr-o relatie fericita si sa formez un „cuplu fericit”, dar nu prea mi-a iesit figura… astfel ca mi-am pus de cate ori intrebarea: oare oi fi eu ghinionist? Sau asta sigur nu era jumatatea mea, cu siguranta ca mai sunt si alte metode mai bune pe care trebuie sa le aplic pentru a ajunge la o relatie fericita.

Acum cred ca sunt oamenii fericiti, nu cupluri fericite. Faptul ca unii isi gasesc fericirea in cuplu e altceva. Cred ca „fericirea in cuplu” e o legatura directa cu nivelul asteptarilor pe care si-l seteaza fiecare de la viata.

Multi oameni realizeaza ca au fost fericiti dupa ce sau despartit, dupa ce sau inselat, dupa ce unul ramane cu amintirile si celalalt cu cainele, dupa ce-si spun si striga in gura mare cuvinte pe care nici nu banuiau ca le gandesc.

relatia de cuplu, creativitate

De ce se intampla toate astea? Din cauza frustrarilor care se acumuleaza, a sentimente negative si a ideilor neexprimate la timp.

Cum sa rezolvi probleme din relatia ta: o data pe luna sau de mai multe ori, chiar, aseazati-va confortabil si comunicati. Spune-ti-va tot ce va doare, tot ce va dernajeaza, ce ati vrea sa nu se mai intample, ce v-ar placea sa faceti, tot, nu lasati sa se adune nimic, pa-na in momentul in care sa faca boom, iar atunci sa explodezi folosind o multime de cuvinte care nu isi au locul.

Astfel din cand in cand va evaluati procentul de fericire al cuplului vostru! Si cel mai important vedeti ce puteti face pentru a imbunatati fericirea.

Nu uitati ca gesturile frumoase nasc alte gesturi frumoase! O floare rupta dintr-un copac inflorit, un papitoi de la chioscul de ziare, o revista, o sticla de ceai… un zambet, o vorba calda spuse la momentul potrivit, orice gest poate face ziua mai frumoasa.

Dorinta de a-i face surprize permanente celuilalt e un alt semn ca sunteti un cuplu care lasa urme de fericire pe strada. Si nu este nevoie sa ii faci surprize mari si costisitoare, mai degraba sa te axezi pe mici lucruri prin care vei surpinde partenerul intr-un moment cand el nu se asteapta, de fapt asta inseamna surpriza.

Radeti mult! Cuplurile care isi pierd simtul umorului sunt condamnate la zile lungi, nesfarsite de plictiseala. Daca radeti la glumele celuilalt, daca inca va mai amuzati da fata pe care o are cand mergeti la cumparaturi si cum ii sta parul cand se trezeste, inseamna ca puteti trece peste multe probleme impreuna. Reprosurile palesc in fata unor hohote de ras si fug speriate cu coada intre picioare.

creativitate in reatia de cuplu

Daca ai invatat sa faci ceva numai pentru a-i face celuilalt o placere, esti pe drumul cel bun.

Nu cauta sa faci fiecare moment sa fie zahar si miere. E normal ca doi oameni sa se certe, sa aiba conflicte, sa se faca unul pe celalalt sa planga. Insa dupa fiecare cearta, impacarea e asa frumoasa!

Vorbiti unul despre celalalt cu admiratie si respect, aveti o parere buna unul despre celalalt, chiar daca nu va faceti declaratii zi de zi si nu va trimiteti mesaje plina complimete.

Si acum luati o foaie si raspunde-ti pe rand la urmatoarele intrebari:

  • Exista intre noi suficienta intimitate?
  • Care sunt nevoile fiecaruia?
  • Cum ne organizam timpul, cum rezolvam inevitabilele probleme conflictuale?

Dupa ce aveti raspunsurile la intrebari, recititi si observati ce nevoi aveti fiecare, si cum gestionati timpul astfel ca momentele petrecute impreuna sa fie de neuitat.

In concluzia acestei primei parti, si cum probabil ai observat relatia de cuplu este un „mecanism” care trebuie intretinut corespunzator, prin mici atentii, surprize, glumite care sa mentina activ atractia si pasiunea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.