blestemul sfantului graal

Blestemul Sfantului Graal

Exista diverse legende ale Sfantului Graal, o sa incerc sa iti prezint esentialul din aceasta legenda. Graalul se spune ca este un potir in care Iosif a strans sangele lui Iisus, atunci cand era rastingnit pe cruce. Insa mai mult de atat, se spune ca este acelasi vas pe care Mantuitorul l-a folosit in timpul Cinei cea de Taina.

Conform textelor medievale, Iosif a dus acest potir la manastirea Glastonbury, unde i s-a pierdut urma. In literatura, Graalul devine un obiect mistic, de origine divina, a carui cautare nu are niciodata sfarsit.

Promisiunea pentru cel care gaseste Graalul este ca ajunge sa ii inteleaga misterele, devine cavalerul acestuia si are acces la cunastere suprema. Cu alte cuvinte, se transforma intr-o fiinta superioara, un zeu, un nemuritor cu puteri nelimitate.

Continuand metafora, cu totii suntem in cautarea Sfantului Graal in exterior si esti in continua miscare pentru a-l obtine, mereu aproape, dar nicioata cu el in mana. Iar cavaleri devenim abia in momentul in care ne dam seama ca Sfantul Graal, prin natura divina a omului, este in interiorul nostru.

In acel moment deschidem ochii cu adevarat, avem acces la cunoasterea suprema, devenim zei.

limbajul iubirii

Daca transferi cautarea Sfantului Graal, din lumea materiala in cea inmateriala, spirituala, atunci trebuie sa faci trecerea si la o latura mai putin accesibila si cel putin controversata.

Se spune ca sunt patru laturi care ne intregesc ca oameni si ne tin rezervoarele de energie ridicate:

  • Latura emotionala – ce tine de comunicare si social in special, relatiile, familia, cei dragi, discutiile autentice cu cei din jur, experientele ce te implica impreuna cu alte persoane.
  • Latura fizicului – alimentatia pe care o ai, exercitile fizice, pe scurt inseamna a te conecta cu corpul tau.
  • Latura profesionala – ce tine de exceleta profesionala, munca si bunastarea financiara.
  • Latura spirituala – este zona cea mai abstracta, care tine de reconectarea la propria persoana si cu divinitatea.

limbajul iubirii

Primele trei sunt foarte clare, si intuitive. Se spune ca, daca acordam atentie la fiecare zi celor patru laturi chiar si 10-15 minute de fiecare, este de ajuns sa avem o inteligenta sociala peste medie.

Foarte multi dintre noi nu aducem vorba despre spiritualitate, insa si nu facem nimic in prinvinta asta, pentru ca este un teritoriu mlastinos, multi inca il confunda cu religia.

Dezvoltarea personala incepe cu propria cunoastere, intelegerea si acceptarea.

Desi spiritualitatea are mai multe directii,, intr-un mod foarte simplist, poate fi considerata credinta intr-o divinitate sau o cale interioara care permite unui om sa-si descopere propria esenta.

Indiferent de definitia pe care o dai spiritualitatii, metoda prin care te poti reconecta cu propria persoana tine de rugaciunea la divinitate, sau meditatie, moment de contemplare. Insa chiar daca nu este o persoana religioasa, la o anumita perioada ai nevoie sa te reconectezi la divinitate.

Persoanele care deobicei lucreaza cel mai putin pe aceasta latura de intelegere si accetare a proprie persoane sunt:

  1. Cele care sunt intr-o continua cautare de „galagie”, care se inconjoara de foarte multi oameni, nu pentru ca ar fi prietenosi, ci pentru ca le este frica sa ramana singuri cu ei insisi, cu vocea din capul lor. De obicei acest comportamet vine in urma unor nereusite personale si a unei neincrederi in propria persoana.
  2. Cele care nu se plac, care nu se privesc in ochii atunci cand se uita in oglida, care sunt salbatice social si care fug de tot ce este social. Este acelasi comportament de mai sus, prin opozitie insa.

De obicei faptul ca nu te placi (la un nivel extrem ma refer la ura fata de propria persoana, ca nu te cunosti indeajuns, ca nu iti dai seama sa te dezvolti si sa te accepti asa cum esti tu), este cea mai intalnita problema psihologica iar emotiile negative dese pe care le incercam sunt prima dovada si de netagaduit ca stam pros la acest capitol.

Cand a fost ultima ora cand ai vorbit cu tine insuti? Ce ti-ai spus? Ce emotii nutresti fata de propria ta persoana?

Ia-ti cinci, zece minute pe zi in care sa te cauti in interior raspunsuri la ce se intampla in viata ta, la rolul pe care il ai, la drumul pe care il parcurgi. Inchide orice forma de zgomot si vorbeste cu tine. Meriti asta!

Mult timp mi-am pus multe intrebari legate de linistea interioara pe care niicodata nu o gaseam. Ce inseamna de fapt fericirea? Cine este fericit si cine nu? Este om implinit, fericit…pe termen lung? Se imbina oare ideea de implinire cu fericirea?

Cand esti fericit?

Cand ai o persoana langa tine pe care o iubesti? Oare nu denota de slabiciune? Ce se intampla daca persoana de langa tine dispare? Daca decide sa te paraseasca intr-u buna zi pentru ca si-a dat seama ca nu te mai iubeste. Iti spune ca v-ati schimbat amandoi, ca nu o mai privesti ca in prima zi, pentru ca nu mai esti acea persoana, care a cunoscut-o la inceput.

Vei mai fi fericit fara ea?

limbajul iubirii

De ce se confunda fericirea cu iubirea, cand iubirea este un concept destul de abstract si profund. Relatia de multe ori este facuta sa dureze o perioada de timp sau daca nu chiar vesnic, insa depinde foarte mult de modul in care o privesti. Daca reusesti sa rupi blocajele care apar in fata ta si care la un moment dat, iti va incetini motivatia pe care o aveai la inceput. De tine depinde totusi daca decizi sa lupti sa faci sacrifici, sa fii felxibil, sau doresti sa renunti si sa incepi din nou de la zero.

Insa cert este ca o persoana puternica va lupta, va face orice sacrificiu care ii sta in putinta pentru a lupta pentru iubita lui draga, in care a investit sentimente, emotii, afectiune si foarte multa empatie.

Ideea pe care vrea sa merg este destul de simpla, cand nu esti fericit sarac, nu vei fi fericit nici bogoat. Cand nu esti fericit singur, nu vei fi fericit nici in relatie.

Cand nu esti fericit fara obiectul pe care il vrei atat de mult, dupa ce va trece exaltarea noii achizitii, vei cadea intr-o mare depresie mai mare decat la inceput.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.